Πνευματικά Όντα (Μέρος 1ο)



Το κείμενο που θα ακολουθήσει αποτελεί δική μου μετάφραση των γραπτών του Καναδού συγγραφέα και καλλιτέχνη Coleston Brown. Ο ίδιος υπήρξε μαθητής του Gareth Knight επί σειρά ετών, όνομα γνωστό σε όσους έχουν μελετήσει τις δυτικές εσωτερικές παραδόσεις.
Οι πληροφορίες που δίδει ο Brown σχετικά με τις πνευματικές οντότητες και τον ρόλο τους, παρότι γενικές, είναι κατά την άποψη μου αρκετά διαφωτιστικές και δοσμένες με απλό και κατανοητό τρόπο για τον μέσο μελετητή του Εσωτερισμού. Αυτός είναι και ο λόγος που επέλεξα να τα προβάλλω μέσω του ιστολογίου μας, ελπίζοντας να παρακινήσω αρκετούς να ξαναθυμηθούν την σύνδεση τους με όλα αυτά τα πνευματικά όντα, που στέκουν συνεχώς δίπλα μας και μέσα μας, έτοιμα να μας καθοδηγήσουν και να μας βοηθήσουν στην εξέλιξη μας.

Αυτή την εποχή, όλες αυτές οι πνευματικές οντότητες βρίσκονται πολύ κοντά στο αιθερικό πεδίο της Γης, καθιστώντας ευκολότερη την επαφή μαζί τους. Ο Ήλιος της Νέας Χρυσής Εποχής δε θα αργήσει να ανατείλει, καθιστώντας έτσι περισσότερο όσο ποτέ στην ιστορία της ανθρωπότητας, επιτακτική την πνευματική μας αφύπνιση. Τα σημεία κρίσεων και εντάσεων που βιώνουμε ατομικά και συλλογικά, έρχονται να κλείσουν τον παρόντα κύκλο, ώστε ένας νέος να πάρει τη σειρά του. Το πέρασμα αυτό είναι επώδυνο, όπως βλέπουμε και βιώνουμε οι περισσότεροι, και για τον λόγο αυτό οι πνευματικοί βοηθοί και οδηγοί μας είναι τώρα εδώ, δίπλα μας. Αυτό που χρειάζεται είναι απλώς να τους καλέσουμε με τη φωνή της καρδιάς...


ΟΔΗΓΟΙ

Οι Οδηγοί είναι εκείνα τα όντα που μας βοηθούν να βρούμε τον δρόμο μας στην πνευματική μας εξέλιξη. Είναι οι εσωτερικοί δάσκαλοι, μέντορες, σύμβουλοι και οδοδείκτες.
Πολλοί από τους Οδηγούς προέρχονται από ανθρώπους που έκλεισαν τον κύκλο των μετενσαρκώσεων και πλέον παρουσιάζονται στην εσωτερική μας όραση ως Σύμμαχοι από τον Ξωτικόκοσμο, Μύστες, Άγιοι, Αγγελικοί Οδηγοί, Οδηγοί Ζώα, μυθικές φιγούρες του παρελθόντος.

Αυτό που χαρακτηρίζει όλους τους εσωτερικούς Οδηγούς είναι ότι ασχολούνται με την επικοινωνία των Πεδίων. Συνήθως, έχουν κάποιο μήνυμα ή διδασκαλία να προσφέρουν. Γι' αυτό συχνά αναφέρονται ως Αγγελιαφόροι, παρόλο που αυτός δεν είναι ακριβής όρος, καθώς οι Οδηγοί επικοινωνούν κυρίως μέσω της σχέσης τους με εμάς, παρά με τον λόγο ή με συγκεκριμένες οδηγίες. Το ταξίδι μαζί τους και η συντροφιά τους είναι αυτά από τα οποία διδασκόμεθα. (...)

Σύμφωνα με την εσωτερική πηγή που ευθύνεται για το βιβλίο
" Τηλεπάθεια και Αιθερικός Φορέας", μόνο το 2% όλων των εσωτερικών δασκάλων πιστεύεται ότι προέρχεται από ανώτερα πεδία, 5% προέρχεται από ένα χαμηλότερο εσωτερικό πεδίο δασκάλων και μυστών. Το υπόλοιπο 93% έχει υποκειμενική προέλευση, η οποία διαμορφώνεται από ανώτερες ή κατώτερες περιοχές του υποσυνειδήτου.

Από όλες τις κατηγορίες των πνευματικών όντων, ίσως η πιο γνωστή στη δύση, είναι αυτή των Διδασκάλων της Σοφίας. Αυτοί λέγεται ότι ήταν άνθρωποι που έκλεισαν τον κύκλο των μετενσαρκώσεων και επέλεξαν να μείνουν σε επαφή με τη Γη, με σκοπό να βοηθήσουν στην εξέλιξη της ανθρωπότητας. Επίσης, έχουν άμεση σχέση με τους Μποντισάτβα της Βουδιστικής Παράδοσης.

Μόνο η εμπειρία μπορεί να αξιολογήσει τη φύση και τον ρόλο αυτών των επαφών, οπότε προσέξτε τις επικρατούσες υποθέσεις σχετικά με αυτές, που τείνουν σε γελοίες και τετριμμένες υπερβολές.

Πράγματι, σύμφωνα με την Ουαλή αποκρυφίστρια Dion Fortune, η πραγματικότητα πίσω από τα εσωτερικά μηνύματα των Δασκάλων, δεν έχει καμία σχέση με αυτό που παρουσιάζει η ανθρώπινη λογοτεχνία. Γράφει λοιπόν:

" Οι Δάσκαλοι όπως τους απεικονίζετε, είναι προϊόν απλής φαντασίας. Σημειώστε καλά ότι δεν είπα πως οι ίδιοι οι Δάσκαλοι είναι φαντασία. Είπα "Οι Δάσκαλοι όπως τους απεικονίζετε". Δεν μπορείτε να αντιληφθείτε τι είμαστε εμείς οι Δάσκαλοι και είναι απώλεια χρόνου να προσπαθείτε να το αντιληφθείτε. Αλλά εφόσον μπορείτε να μας φανταστείτε εσείς στο αστρικό πεδίο και εφόσον εμείς μπορούμε να έρθουμε σε επαφή μαζί σας μέσω της φαντασίας σας, τότε, ακόμη και αν η νοητική σας εικόνα δεν είναι αληθινή ή πραγματική, τα αποτελέσματα της θα είναι αληθινά και πραγματικά". (Κοσμικό Δόγμα)

Πριν τον 19ο αιώνα και την αυγή της Θεοσοφικής Εταιρίας στη δύση, τα ονόματα και οι ταυτότητες των όντων που τώρα γνωρίζουμε ως Διδασκάλους της Σοφίας, φυλάττονταν με μυστικότητα μέσα στους κύκλους των εσωτερικών παραδόσεων.
Όλες οι μυστικές εσωτερικές σχολές έχουν έναν κύκλο συμμάχων από τα εσωτερικά πεδία. Οι ιδρυθείσες σχολές γενικά έχουν τρεις παρουσίες κλειδιά που προσφέρουν έμπνευση και δύναμη πίσω από τη διδασκαλία τους.
Δείγματα αυτού του τριπλού μοντέλου βρίσκουμε σε διάφορες παραδόσεις: από τους Τρεις Μάγους που επισκέφτηκαν τον Χριστό, μέχρι τους Τρεις Μυστικούς Ιδρυτές του ερμητικού τάγματος της Χρυσής Αυγής. Και το μοτίβο αυτό δεν είναι μόνο αρσενικό, καθώς βρίσκουμε φιγούρες της Τριπλής Μαρίας του εσωτερικού χριστιανισμού, όπως και τα τρία πρόσωπα της σεληνιακής θεάς στη σύγχρονη Wicca. (...)

Αρκετοί Οδηγοί επικοινωνούν μέσω συμβόλων ή μεταφορών, είτε με στιγμιαίες εικόνες μέσα στη συνείδηση ενός ατόμου ή μιας ομάδας είτε μέσω πιο περίπλοκων μορφών διαλογισμού. Για παράδειγμα, μπορεί να βιώσεις ένα εσωτερικό ταξίδι με τη συνοδεία ενός Οδηγού. Αλλά αντί να λάβεις πληροφορίες μέσω λέξεων ή εντυπώσεων, το ίδιο το μοτίβο του ταξιδιού, η εκ φύσεως δομή του να είναι αυτή που θα δώσει ένα σημαντικό μήνυμα. Αυτό συμβαίνει συχνά όταν ερχόμαστε σε επαφή με ζώα Οδηγούς ή Τοτέμ των αρχαίων Κέλτικων και Σαμανιστικών παραδόσεων.

Οι Οδηγοί κάποιες φορές επικοινωνούν μέσω των "
συμπτώσεων". Στα γεγονότα της καθημερινότητας, διαισθητικά αποκρυπτογραφούμε από αυτούς σχετικές διδασκαλίες και καθοδήγηση. Δεν πρέπει να είμαστε απόλυτοι σχετικά με τον τρόπο που επικοινωνεί ο κάθε Οδηγός. Πράγματι, σε αρκετές περιπτώσεις, οι Οδηγοί προσαρμόζουν τον τρόπο που επικοινωνούν ανάλογα με το επίπεδο εξέλιξης του εκάστοτε ατόμου.

Η επαφή με τους Εσωτερικούς Οδηγούς είναι ζήτημα πνευματικού συντονισμού, το να είσαι ανοιχτός σε οποιαδήποτε μορφή της και δεν απαιτεί απαραίτητα ψυχικές ικανότητες ή δυνάμεις.

Δημοφιλή Άρθρα

Ο Μάγος του Στρόβολου

Ενθεογενή

Τρεις Θέσεις Σκέψης

ΦΡΑΚΤΑΛ: Η Γεωμετρία του Χάους και οι Φιλοσοφικές της προεκτάσεις

Οι Διδασκαλίες του Δον Χουάν

Χερουβείμ