H Eνότητα Tου Θείου



Η Απόκρυφη Φιλοσοφία στο σύνολό της βασίζεται απόλυτα επάνω στην πανταχού παρουσία του Θείου, της Απόλυτης Θεότητας. Και μπορεί να μην εξετάζει Αυτή την ίδια επειδή είναι εξαιρετικά ιερή και ακατανόητη ως Μονάδα για τον πεπερασμένο νου, ωστόσο ολόκληρη η φιλοσοφία βασίζεται στις θείες Ενέργειες που είναι η πηγή όλων όσων αναπνέουν και ζουν και υπάρχουν.

Σε όλες τις αρχαίες θρησκείες, το Ένα εκδηλωνόταν διαμέσου των πολλών. Στην Αίγυπτο και την Ινδία, στη Χαλδαία και τη Φοινίκη και στην Ελλάδα, οι ιδέες για το Θείον εκφραζόταν διαμέσου των τριών, πέντε και επτά, καθώς και των οκτώ, εννέα και δώδεκα μεγάλων θεών που συμβόλιζαν τις δυνάμεις και τις ιδιότητες της Μιας και Μόνης Θεότητας.
 
Όλα αυτά σχετιζόταν με την άπειρη διαίρεση με ακανόνιστους και περιττούς αριθμούς, στην οποία υπέβαλλαν αυτοί οι λαοί τη ΜΙΑ ΘΕΟΤΗΤΑ τους. Έτσι, ο κύκλος των θεών εξέφραζε όλες τις ιδιότητες και τις αρχές του ΕΝΟΣ ΥΠΕΡΤΑΤΟΥ και ΑΔΙΑΓΝΩΣΤΟΥ. Διότι στο σύνολο των θείων αυτών προσώπων ή μάλλον, των προσωποποιημένων συμβολισμών, ενοικεί ο ΕΝΑΣ ΘΕΟΣ, o ΘΕΟΣ ΕΝ, ο Θεός εντός που, όπως λέγουν στην Ινδία, είναι ΕΝΑΣ ΑΝΕΥ ΔΕΥΤΕΡΟΥ.
 
«Ω Θεέ Ani (ο Πνευματικός Ήλιος) κατοικείς στο σύνολο των θείων προσώπων σου»

Τα λόγια αυτά δείχνουν ότι οι αρχαίοι λαοί πίστευαν πως ολόκληρη η εκδήλωση πρόβαλλε από μια και μόνη πηγή, ότι όλα ήταν απορροές της μιας αρχής που ποτέ δεν μπορεί να αναπτυχθεί στην ολότητά της παρά μόνο μέσα και διαμέσου της συλλογικής και συνολικής συσσώρευσης των απορροών της. Το Πλήρωμα του Βαλεντίνου είναι ακριβώς και απολύτως το Διάστημα (Χώρος) της Απόκρυφης Φιλοσοφίας, διότι η λέξη Πλήρωμα σημαίνει την «Πληρότητα», τις υπέρτερες περιοχές. Είναι το σύνολο όλων των θείων εκδηλώσεων και των απορροών που εκφράζουν το plenum ή την ολότητα των ακτίνων, οι οποίες διαχέονται
από το Ένα και διαφοροποιούνται σε κάθε επίπεδο και μετατρέπονται στις θείες Ενέργειες ή Δυνάμεις, που στη φιλοσοφία κάθε έθνους αποκαλούνται Άγγελοι και Πλανητικά Πνεύματα.

ΟΙ Γνωστικοί Αιώνες και οι Δυνάμεις του Πληρώματος είναι οι μεγάλοι Devas και οι Saddhus των Puranas. Η επίνοια (epinoia), η πρώτη θηλυκή εκδήλωση του Θεού, η «Αρχή» του Σίμωνα Μάγου και του Σατουρνίνου, μιλά με την ίδια γλώσσα όπως ο Λόγος του Βασιλίδη. Και όλα ιχνηλατούνται στην αγνή εσωτερική Αλήθεια (Aletheia), την ΑΛΗΘΕΙΑ των Μυστηρίων.

Όπως διδασκόμαστε, όλα επαναλαμβάνουν σε διαφορετικές εποχές και σε διαφορετικές γλώσσες και όρους, τον υπέροχο ύμνο του αρχαίου Αιγυπτιακού πάπυρου που είναι χιλιάδων ετών και λέγει:

«Οι θεοί σε λατρεύουν, σε χαιρετούν, ως Μία, Σκοτεινή Αλήθεια»

Και στο θεό Ra, λέγει:

«Οι θεοί υποκλίνονται στη Μεγαλειότητά σου, εξαίροντας τις Ψυχές εκείνου που τις δημιουργεί….. και σου λέγουν: Ειρήνη σε όλες τις απορροές του Ασύνειδου Πατρός του Συνειδητού Πατέρα των θεών…. Ω δημιουργέ των όντων, λατρεύουμε τις Ψυχές που απορρέουν από Σε. Εσύ μας γεννάς, ω Άγνωστε, και εμείς σε χαιρετούμε λατρεύοντας όλες τις Θείες Ψυχές που προέρχονται από εσένα και ζουν εντός ημών»

(Ύμνος στον Amon – Ra)
 
Αυτή είναι η πηγή της βιβλικής δήλωσης:

«Δεν γνωρίζετε πως είστε θεοί και ναοί Θεού;»
 
Αληθινά, όπως ειπώθηκε πολλούς αιώνες πριν:

«Ο άνθρωπος δεν μπορεί να κατακτήσει την Αλήθεια (Aletheia) αν δεν μετέχει στη Γνώση (Gnosis)»
 
Έτσι, μπορούμε τώρα να πούμε ότι κανείς άνθρωπος δεν μπορεί να μάθει την Αλήθεια, εκτός κι αν μελετήσει τα μυστικά του «Πληρώματος» του Αποκρυφισμού. Και ότι όλα αυτά τα μυστικά βρίσκονται στη Θεογονία της αρχαίας Σοφίας – Θρησκείας, που αποτελεί την Αλήθεια (Aletheia) της Απόκρυφης Επιστήμης.

Δημοφιλή Άρθρα

Ο Μάγος του Στρόβολου

Ενθεογενή

Τρεις Θέσεις Σκέψης

ΦΡΑΚΤΑΛ: Η Γεωμετρία του Χάους και οι Φιλοσοφικές της προεκτάσεις

Οι Διδασκαλίες του Δον Χουάν

Χερουβείμ