Εσωτερική Ιατρική ΙΙ
Η κάθε αρρώστια εκφράζει το ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΑΡΝΗΤΙΚΩΝ ΣΚΕΨΕΩΝ.
Τα 5 χαρακτηριστικά συμπτώματα της ΚΑΚΙΑΣ/ ΘΥΜΟΥ:
- πόνος
- πυρετός
- ερυθρότης
- διάταση/ πρήξιμο/ οίδημα
- καταστροφή ιστών.
Πρόκειται για τα κλασικά κλινικά σημεία της λοίμωξης.
ΠΟΝΟΣ
α) Οξύς πόνος : υποδηλώνει οξεία κακία/ θυμό (κάποιος τώρα πριν από λίγο με έχει εκνευρίσει)
β) Αμβλύς πόνος : υποδηλώνει ήπια κακία / θυμό (αδυνατώ να εκφράσω την κακία / θυμό)
γ) Διαπεραστικός πόνος : υποδηλώνει την επιθυμία εκδίκησης , που δεν μπορεί λόγω συνθηκών να υλοποιηθεί.
δ) Αιφνίδιος πόνος : υποδηλώνει τον αιφνίδιο θυμό/ κακία
ε) Πόνος σε όλο το σώμα : υποδηλώνει την κακία / θυμό για το ότι τα πάντα δεν είναι έτσι, όπως τα επιθυμούμε να είναι.
ΠΥΡΕΤΟΣ
α) Υψηλός πυρετός : υποδηλώνει δυνατή, έντονη κακία / θυμό
β) Χρόνιος πυρετός : υποδηλώνει την παλιά , πολλών ετών κακία / θυμό
γ) Σηπτικός πυρετός : υποδηλώνει την ιδιαιτέρως δηλητηριώδη υποσυνείδητη κακία, την οποία το σώμα αδυνατεί να εξουδετερώσει για να επιβιώσει.
ΕΡΥΘΡΟΤΗΣ
Είναι η συσσώρευση σε μια περιοχή του σώματος ποσοτήτων κακίας/ θυμού, που ψάχνει τρόπους να απελευθερωθεί, να βγει . Για να χωρέσει η ενέργεια της κακίας / θυμού προκαλείται η διάταση αγγείων (αγγειοδιαστολή). Το σώμα ξέρει, ότι η κακία/ ο θυμός πρέπει να απελευθερωθεί. Η συσσώρευση της κακίας/ θυμού πέραν των ορίων, που μπορούν αντικειμενικά να χωρέσουν τα αγγεία προκαλεί την ρήξη των αγγείων- αιμορραγικές καταστάσεις στον εγκέφαλο, στην καρδιά, και στα άλλα όργανα του σώματος. Η ερυθρότης- είναι το ξεχείλισμα προς τα έξω της καταπιεσμένης κακίας / θυμού που προκλήθηκε λόγω μιας ντροπιαστικής ταπεινωτικής κατάστασης.
Ερυθρότης από τον ήλιο :
Ο ήλιος είναι ένας σκληρός και αληθινός δείκτης της εσωτερικής μας ουσίας, με το φως του αναδεικνύει αυτό που έχουμε μέσα μας. Ως εκ τούτου η υπερβολική ερυθρότης από τον ήλιο είναι μια εκδήλωση στο φως της κρυφής, καταπιεσμένης λόγω των συνθηκών πολιτισμού κακίας / θυμού. Αν κάποιος καταφέρει να απελευθερώσει την κακία ή το θυμό του πραγματικά- του χρόνου δεν θα έχει εγκαύματα από τον ήλιο. Η οποιαδήποτε ζέστη κάνει την κακία / τον θυμό ορατή / ορατό.
ΤΟΠΟΓΡΑΦΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΩΝ:
- Άνω τμήμα του σώματος : μέλλον, πίστη σε κάτι, αίσθημα και λογική, επικοινωνία, αγάπη
- Κάτω τμήμα του σώματος : παρελθόν, βούληση, εξουσία, σεξουαλικότητα, δύναμη ζωής
- Πρόσθιο μέρος του σώματος : προβλήματα αισθηματικά και του μέλλοντος
- Οπίσθιο μέρος του σώματος : προβλήματα του παρελθόντος και της βουλήσεως
- Δεξιό ήμισυ του σώματος : προβλήματα που έχουν σχέση με τις γυναίκες (μητέρα, αδελφή, φίλη, σύζυγος, ερωμένη κλπ.)
- Αριστερό ήμισυ του σώματος : προβλήματα που έχουν σχέση με τους άνδρες (πατέρας, αδελφός, φίλος, σύζυγος, εραστής κλπ)
Η ΚΕΦΑΛΗ : αντιπροσωπεύει το «Εγώ», που έρχεται σε επικοινωνία με τον κόσμο.
Οι παθήσεις της κεφαλής υποδηλώνουν, ότι κάτι δεν πάει καλά με το «Εγώ» μας.
ΤΟ ΤΡΙΧΩΤΟ ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΗΣ : είναι ο δείκτης των δυνάμεών μας.
Κατά το άγχος ή τον φόβο δημιουργείται η μεγάλη σύσπαση των μυών της κεφαλής, που αποκλείουν την κανονική ανταλλαγή ουσιών στα μαλλιά με αποτέλεσμα αυτά να θνήσκουν και να πέφτουν.
ΤΑ ΑΦΤΙΑ : δείχνουν την ετοιμότητά μας να ερχόμαστε σε επαφή με τον γύρω κόσμο. Οι ωταλγίες δείχνουν την απροθυμία μας να ακούσουμε τα μη ευχάριστα, επώδυνα κατά την γνώμη μας πράγματα. Στα παιδιά η ωταλγία υποδηλώνει μια κατάσταση δυσάρεστη στο σπίτι, την οποία αυτά δεν θέλουν να ακούσουν, δεν μπορούν να την εκφράσουν λόγω της απαγόρευσης από τους μεγάλους, πράγμα που επιδεινώνει την ωταλγία.
Η ΚΩΦΩΣΗ : είναι το αποτέλεσμα της μακράς απροθυμίας του ακούειν κάτι.
ΤΑ ΜΑΤΙΑ : είναι ο δείκτης της ετοιμότητάς μας να βλέπουμε τον κόσμο. Όταν έχουμε προβλήματα όρασης- αυτό σημαίνει, ότι δεν επιθυμούμε να δούμε κάτι στους εαυτούς μας και στους γύρω μας ανθρώπους. Τα προβλήματα όρασης στα παιδιά δείχνουν με βεβαιότητα, ότι κάτι δεν πάει καλά στο σπίτι τους, τα παιδιά υποσυνείδητα ή και συνειδητά αρνούνται να το δουν, αδύναμα όντες υποσυνείδητα χαλούν την όρασή τους για να μη βλέπουν τα δυσάρεστα πράγματα στο σπίτι τους.
ΟΙ ΚΕΦΑΛΑΛΓΙΕΣ: προέρχονται από την μειωμένη αυτοπεποίθηση, από την λαθεμένη συμπεριφορά προς τον εαυτόν σου.
ΟΙ ΠΑΡΑΡΙΝΙΚΕΣ ΚΟΙΛΟΤΗΤΕΣ: κατά κανόνα υποφέρουν όταν οργιζόμαστε με τους οικείους μας ανθρώπους.
Ο ΛΑΙΜΟΣ : αντιπροσωπεύει την ικανότητά μας στην διαλλακτική σκέψη, στην αποδοχή μιας άλλης γνώμης, στην ικανότητα του ορράν με άλλον τρόπο τα πράγματα. Κατά κανόνα οι παθήσεις του λαιμού προέρχονται από την δογματική πεισματική άρνηση να δει κανείς με νέο τρόπο τα πράγματα της ζωής.
Ο ΛΑΡΥΓΓΑΣ: αντιπροσωπεύει την ικανότητά μας να υπερασπίζουμε τα συμφέροντά μας και τις γνώμες μας, την προσωπικότητά μας. Ο λάρυγγας αρρωσταίνει, όταν εμείς θεωρούμε, ότι δεν δικαιούμαστε και δεν είμαστε σε θέση να υπερασπίσουμε τους εαυτούς μας. Πέραν τούτου, ο λάρυγγας είναι η έδρα της ενέργειας της δημιουργίας. Όταν η δημιουργική ενέργεια δεν βρίσκει διέξοδο- ο λάρυγγας αρρωσταίνει.
ΤΑ ΧΕΡΙΑ : χαρακτηρίζουν τις ικανότητές μας να αφομοιώνουμε την εμπειρία της ζωής. Οι αρθρώσεις των χεριών αντιπροσωπεύουν την αποθήκη των παλιών βιωμάτων.
ΤΑ ΔΑΧΤΥΛΑ : το κάθε δάχτυλο έχει την σημασία του.
Ο αντίχειρας - αντιπροσωπεύει τις νοητικές ικανότητες
Ο δείκτης - τον φόβο και τον εγωισμό
Ο μέσος - την οργή και τη σεξουαλικότητα
Ο τέταρτος - ταυτόχρονα την συμφωνία και την πίκρα
Ο πέμπτος - τις οικογενειακές σχέσεις και τις απαιτήσεις.
Η ΠΛΑΤΗ : αντιπροσωπεύει την αίσθηση της στήριξης. Προβλήματα με την πλάτη αρχίζουν, όταν νιώθει κανείς, ότι του λείπει η στήριξη. Οι πόνοι του άνω τμήματος της πλάτης σχετίζονται με την ανεπάρκεια της αισθηματικής στήριξης από τους άλλους (σύζυγος, ερωμένος, φίλος, αφεντικό). Το μεσαίο τμήμα της πλάτης σχετίζεται με το αίσθημα της ενοχής και τους φόβους του παρελθόντος, φόβους των οικονομικών προβλημάτων.
ΟΙ ΠΝΕΥΜΟΝΕΣ : σχετίζονται με την στάση μας προς την ζωή, οι πνευμονοπάθειες έχουν σχέση με τον φόβο της ζωής γενικά ή με τον φόβο να ζεις ολοκληρωμένη ζωή, της απαισιόδοξης, αρνητικής στάσης προς την ζωή.
ΤΟ ΣΤΗΘΟΣ : σχετίζεται με την μητρική αρχή. Οι παθήσεις του στήθους έχουν σχέση με τον κρυφό θυμό συνήθως των γυναικών για τους άνδρες.
Η ΚΑΡΔΙΑ : σχετίζεται με την αγάπη, ενώ το αίμα, που αυτή προωθεί- με την χαρά. Όποιος αρνείται στον εαυτόν του την αγάπη και την χαρά- η καρδιά του σφίγγει. Ως αποτέλεσμα το αίμα ρέει πιο αργά, πράγμα του οδηγεί στις αναιμίες, την στηθάγχη και το έμφραγμα. Το έμφραγμα κατά κανόνα συμβαίνει σε κείνους, οι οποίοι δεν ξέρουν να χαίρονται την ζωή.
ΤΟ ΣΤΟΜΑΧΙ : είναι ο δείκτης της ικανότητάς μας στην χώνεψη των νέων ιδεών και σκέψεων. Τα προβλήματα με το στομάχι κατά κανόνα σχετίζονται με την ανικανότητα προσαρμογής στις νέες συνθήκες. Το έλκος στομάχου έχει σχέση με τον φόβο της προσωπικής αναξιοπιστίας.
ΤΑ ΓΕΝΕΤΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ : σχετίζονται με την θηλυκή και την αρσενική αρχή αναλόγως. Οι διαταραχές της ουροδόχου κύστεως σχετίζονται με τον θυμό με τον εαυτόν σου. Οι κολπίτιδες των γυναικών - με τον θυμό με τον σεξουαλικό σύντροφο. Οι προστατίτιδες- με τη μειωμένη αυτοεκτίμηση των ανδρών και με τον φόβο να φανούν ανεπαρκείς σεξουαλικά στα μάτια των γυναικών. Η σεξουαλική ανικανότητα και ψυχρότητα οφείλεται στο φόβο, τον θυμό και την κακία για τον/την σεξουαλικό σύντροφο και στην αντίληψη, ότι το σεξ είναι αμαρτία.
ΤΟ ΠΑΧΥ ΕΝΤΕΡΟ : σχετίζεται με την ικανότητα να απελευθερώνεσαι από κάτι, που δεν έχεις πια ανάγκη. Προβλήματα του παχέως εντέρου σχετίζονται με τους φόβους απαλλαγής από τον παλιό τρόπο σκέψης, με το φόβο να χάσεις κάτι ή να μην αποκτήσεις κάτι.
ΤΑ ΠΟΔΙΑ : σχετίζονται με την ικανότητα να προχωρεί κανείς στην ζωή. Τα προβλήματα των ποδιών σχετίζονται με τους φόβους να προχωράς στην ζωή σε κάποια συγκεκριμένη κατεύθυνση.
LOUISE L. HAY, «Η ΠΛΗΡΗΣ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ»
"Είθε όλα τα όντα να απελευθερωθούν κάποτε από τον πόνο διαμέσου της Αγάπης"